spot_img

Ako omega-3 mastné kyseliny z rybieho oleja podporujú účinky prebiotík a probiotík

Trápia vás tráviace problémy, nafukovanie alebo oslabená imunita? Možno je najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, ako to zmeniť. Jedným zo spôsobov, ako zlepšiť svoje zdravie a vitalitu, je nasledovná kombinácia – omega-3 mastné kyseliny – rybí olej s významnými protizápalovými účinkami, prebiotiká a probiotiká.

V tomto článku vám ponúkame základné informácie o tom, ako tieto zložky pracujú v ľudskom tele. Posvietime si aj na prírodné probiotiká, ktoré sú kľúčom k zdravému tráveniu a silnej imunite.

Omega-3 mastné kyseliny – rybí olej a probiotiká: Synergický účinok pre zdravé trávenie

Omega-3 mastné kyseliny – rybí olej, prebiotiká a probiotiká sú dôležitými piliermi zdravého trávenia a obranyschopnosti. Spoločne vytvárajú synergický efekt. Čo to je? Zjednodušene povedané, keď jedna plus jedna rovná sa tri. Čiže spojením dvoch alebo viacerých prvkov dosiahnete lepší výsledok ako vtedy, keby ste ich užívali samostatne.

Úloha omega-3 mastných kyselín z rybieho oleja v posilnení účinkov probiotík

Omega 3-mastné kyseliny z rybieho oleja vytvárajú v črevách prostredie, ktoré podporuje rast a aktivitu probiotík. Štúdia publikovaná v časopise Marine Drugs v roku 2020 ukázala, že omega-3 mastné kyseliny zvyšujú počet prospešných baktérií v črevách a zároveň potláčajú rast tých škodlivých. To, pochopiteľne, vedie k lepšiemu tráveniu, vstrebávaniu živín a posilneniu imunitného systému.

Náš tip:Ak užívate probiotiká, doplňte ich aj kvalitným rybím olejom. Zvýšite tak ich účinnosť a podporíte zdravie svojich čriev.

Podpora trávenia a prevencia zápalových ochorení čriev kombináciou omega-3 mastných kyselín, prebiotík a probiotík

Omega-3 mastné kyseliny, prebiotiká a probiotiká spoločne pôsobia proti zápalom v črevách a podporujú ich správnu funkciu. Prebiotiká slúžia ako „potrava“ pre probiotiká, čím zvyšujú ich množstvo a aktivitu. Rybí olej zase zlepšuje vstrebávanie prebiotík a podporuje ich účinok.

Toto tvrdenie potvrdzujú aj odborníci. Výskum publikovaný v časopise Nutrients v roku 2019 ukázal, že kombinácia omega 3 mastných kyselín a probiotík zmierňuje príznaky syndrómu dráždivého čreva (IBS) a zápalových ochorení čriev (IBD).

Náš tip: Zaraďte do svojho jedálnička potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny (losos, makrela, ľanové semienka), prebiotiká (cibuľa, cesnak, banány) a probiotiká (jogurty, kefír, kimči, kyslá kapusta).

Zdroje štúdií: https://www.mdpi.com/1660-3397/18/9/475, https://www.mdpi.com/2072-6643/11/8/1830

Get in Touch

spot_img

Další články autora

spot_img

Reklama

spot_img

Nejnovější články